4 informace o emojis a španělštině, které chceš vědět

Není stejné napsat ikonku 💩 ve Španělsku jako v Japonsku. Víš, že emoji, která nejvíc frčí ve španělsky mluvících zemích? Je to ❤️. Další skvělé informace v článku Španělštiny do plavek.

4 informace o emojis a španělštině, které chceš vědět

Věděla jsi, že emotikony neznamenají v každé zemi totéž? Nepopleť to! Zapátrej po tom. Ve Španělsku se emoji 🎉 používá o 72 % častěji než v jiných zemích. Tento konfetový kanón se často přidává na konec pozdravu, aby vyjádřil radost a slavnostní náladu...

Emoji používáme každý den ve zprávách, e-mailech a na sociálních sítích. V každém případě se odhaduje, že 4,6 % zpráv, které si dnes vyměňujeme na internetu, obsahuje alespoň jednu ikonu. A nedávno byl 📆 červenec, ikonek den. Protože, jak víš, probouzíme v tobě tvoje hispánské já (za každých okolností), tak si pojď spojit emojis a španělštinu v tomto článku.

😀 ¿Qué emoji eres según tu personalidad?

Chceš vědět, který emoji nejlépe reprezentuje tvou osobnost?

Stačí zmáčknout tlačítko Empezar a začít odpovídat na 9 otázek. Třeba, která je tvoje nejoblíbenější barva, jakou značku telefonu máš... Pojď trénovat svoje porozumění a zjisti o sobě něco "víc".

Otestuj se ZDE

📱Smích ve španělském chatu

Nezapomeň, že až budeš chtít smát ve španělském chatu, bude to vypadat takhle: jajajaja. Jak to španělsky přečteš nahlas? Jako [chachacha], přesně tak. Když omylem napíše česky chachacha bude to? [čačača].

🇨🇴 Kolumbijka, která tvoří emojis

Věděla jsi, že za velkým počtem emojis stojí kolumbijská grafická designérka? Angela Guzman vytvořila stovky emotikonů pro Apple, kterými dnes komunikujeme. Mrkni se na internet, co se dozvíš, je to moc zajímavý příběh. Emotikony najednou dostanou pro tebe úplně jiný rozměr. A my ti posíláme pro inspiraci jednu z jejich odpovědí na otázku, jak má vypadat dobrá emoji. 

 

¿Qué debe tener un buen emoji?


Un buen emoji debe ser simple, ser fácil de entender y transmitir una emoción particular. Hay unos emojis que cambian de significado con el tiempo como las manitas juntas, pues hoy algunas personas dicen que ese emoji significa “gracias” y otras creen que es “chocar los 5”. 

 

2️⃣ stránky, které propojí emojis a španělštinu

Posíláme ti jako legraci a inspiraci dvě webové stránky, které umí propojit španělštinu a tyto maličké obrázkové ikonky. Vyzkoušej a nech se unést!

 

Pictotraductor - je nástroj, která ti umožňuje komunikovat prostřednictvím obrázků. Stačí psát věty ve španělštině a nechat je přepisovat do ikonek. Ty si pomocí šipeček můžeš měnit a přizpůsobovat. 

 

Pictocuentos je sbírka příběhů s piktogramy, které pomáhají dětem, ale i nám dospělákům lépe porozumět příběhu a procvičovat španělštinu. Příběhy jsou prezentovány v několika jazycích, s animacemi, hudbou, lokacemi a piktogramy. Na konci každého příběhu je soubor aktivit, pomocí kterých můžeš pracovat na porozumění textu.

Každý den nové překvapení, které potěší tvoji hispánskou duši. 

Podíváš se s námi do restaurací i ty nejkrásnější pláže. Projdeme si reseñas na ubytování a zmapujeme sociální sítě památek, které tě nesmí minunout. Naučíme tě umění propojování gramatiky, slovní zásoby a kultury.

¡Přihlásit se do výzvy!