5 top seriálů ve španělštině na Netflixu

Díváte se na Netflix a milujete španělštinu? Nechte si poradit 5 seriálů, které by vám neměly uniknout a dostaňte španělštinu do uší!

5 top seriálů ve španělštině na Netflixu

Netflix zažil v roce 2020 boom! Zábava, vzdělávání i parťák do nepohody/karantény. Já sama nejsem úplný odborník na filmy a seriály, ale vím, kde se zeptat! Oslovila jsem Radku Hronovskou, lektorku španělštiny a milovnici španělských seriálů na Netflixu!

A tadááá, prvních pět máte před sebou! Až je budete mít za sebou, stačí napsat, pošleme další sérii.

Netflix & španělština

Netflix miluju! Netflix je ráj, ráj na zemi zalitý sluncem, ale co má navíc? Je to skvělá vzdělávací pomůcka, velký pomocník k tomu, jak si udržet španělštinu v ,,uchu“, jak si zdokonalit slovní zásobu a poznat něco nového z hispánské kultury. Originální znění, titulky často i v češtině a výběr pro všechny!

Vybrala jsem pro vás prvních 5 seriálů, které doporučuji shlédnout a dávám za ně ruku do ohně!


Tak pojďme na to!

1. Velvet

Prostředí 50. let v Madridu. Obchodní dům Galerías Velvet. Pohledný dědic módního impéria Alberto (Miguel Ángel Silvestre), chudá švadlenka Ana (Paula Echevarría), jejich rodiny a přátelé, nepřízeň osudu a jedná velká neverending love story. 4. série vás zavedou do říše módy plné intrik a životních zvratů. Tak směle do toho, kastilština skvělá, pro začátečníka jako když najdeš.

Hodnocení imdb: 8,1 z 10

2. The Barrier

Jeden z nejnovějších počinů Netflixu z prostředí dystopického Madridu s hlavním tématem pandemie virusu ala Covid-19. Vhodné pro začátečníky i pokročilé a jako bonus – místy zaznívájící argentinská španělština. Znáte rozdíly ve výslovnosti oproti té evropské?

Hodnocení imdb: 6,7 z 10

3. Monarca

Mexiko. Tequila. Rodinná krize. Korupce. Kartely. Ana María (Irene Azuela) se po 20 letech vrací z USA do Mexika. Jak dopadne její boj o vládu nad obří rodinnou firmou na výrobu tequily? 2. sérii spustil Neftlix minulý týden – tak dožeňte první. Tenhle seriál je takovou menší příručkou na vulgarismy v mexické španělštině, v mnohem lepší míře, než nabízí Narcos.

Hodnocení imdb: 8,0 z 10

4. Elite

Co všechno se může zvrtnout, když tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a střetnou se s bohatšími vrstevníky? Elite je srdcovka. 4 série nabité energií, nečekanými událostmi, LGBT friendly. Za mě velké plus celý soundtrack, který je dostupný třeba na Spotify

Hodnocení imdb: 7,6 z 10

5. The Mess You Leave Behind

Galicia. Déšť. Ponurá nálada a podezřelá smrt. Proč se nová učitelka začíná bát i o svůj život? Napínavé drama, trošku tajemna a trošku strachu. Za mě jeden z nejzábavnějších počinů, které jsem nedávno viděla. Směle do toho. Level španělštiny – pokročilý.

Hodnocení imdb: 6,8 z 10

Sledujete seriály ve španělštině? Jaký je váš oblíbený? �Pouštíte si titulky v češtině? Děláte si poznámky, když se setkáte s novými slovíčky a výrazy?


Radka Hronovská

Jmenuji se Radka Hronovská, jsem lektorka španělštiny na volné noze a pracuji v IT. Celý život jsou mojí vášní dvě věci – hudba a jazyky, hlavně španělština. Odmalička zpívám a stále děkuji za hudební sluch, díky němuž se mi cizí jazyky učí mnohem líp než bez něj. Ke španělštině jsem se dostala jako malá holčička na základní škole a byla to jízda jak na horské dráze. S rodiči jsme často jezdili na dovolené do Španělska, moje vášeň rostla a v prváku na bakaláři jsem se rozhodla, že odjedu na semestr studovat do Salamancy, kde se nachází jedna z nejstarších univerzit v Evropě. Slovo dalo slovo a už jsem byla v tom – začala jsem doučovat spolužáky, našla svoje první studenty, jezdila na Costa Bravu jako delegát, strávila měsíc na Mallorce jako au-pair, odjela na stáž do Barcelony, učila skoro dva roky pro jazykovky a na ZŠ na druhém stupni a teď nedávno jsem spustila nový projekt Španělština s Radůstkou. Více na https://www.facebook.com/spanelstinasradustkou.


Ivanin tip:

A jestli chcete víc pro svoji španělštinu! Neváhejte si přečíst další řádky!

Jak si vylepšit Netflix při studiu španělštiny? Tak trochu okradené titulky!

Subfiltr - trénování poslechu s Netflixem - od českého autora Martina Hassmana

Občas "hold" někde něco chybí! Ale POZOR je to pro studentovo dobro. Přečtěte si článek a vyzkoušejte! I my to budeme zkoušet, takže v této novince můžeme být všichni pokusní králíci.

Využijte Subfilter! Více se dočtete zde. Stačí kliknout!

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.