5 tipů pro cesty do Peru

Přečtěte si před cestou 5 tipů pro cesty do Peru od Zuzky z Cestujeme po Peru. Ona ví, je totiž odbornice na tuto nádhernou zemi .

5 tipů pro cesty do Peru

Není to dlouho, co jste si mohli na blogu přečíst článek od Zuzky Bartákové Jak jsem odjela jako dobrovolník do Peru a byla z toho svatba. Mne totiž moc baví jejich rodinný projekt Cestujeme do Peru, ráda se kochám fotkami, které sdílí na Instagramu a čtu si jejich stránky. Zuzka nachystala do svého předchozího článku ještě 5 tipů pro cesty do Peru, ale mne bylo líto všechny ty moudra a krásné fotky poslat do světa najednou. Posílám je dnes!


5 tipů pro cesty do Peru

1.) jezděte autobusy - jsou za dobré ceny, velmi pohodlné se sklopitelnými sedadly (poloha cama, semicama) a můžete se stále kochat fascinující peruánskou krajinou.

2.) pokud plánujete Machu Picchu - kupte si vstupenku i na některou z hor. Pouští tam jen omezený počet lidí denně a vychutnáte si tam lépe atmosféru místa. Vstupenku na horu je však třeba rezervovat půlroku dopředu.

3.) ochutnejte místní kuchyni - patří mezi nejlepší kuchyně Jižní Ameriky. Národní jídlo je ceviche - syrový ryba v limetkové šťávě s bylinkami.

4.) s angličtinou si na turistických místech vystačíte. Pokud se však chcete s místní kulturou lépe seznámit, doporučuji naučit se trochu španělsky. Místní mimo turistický ruch anglicky moc nemluví.

5.) zásobu léků sebou brát nemusíte. Lékárny zde mají na každém rohu a seženete zde skoro vše, i antibiotika bez předpisu. Zato repelenty je lepší si přivézt, místní hmyz moc neštípe a proto jejich repelenty nejsou moc silné.

Zuzka Bartáková

Mám vystudovanou Přírodovědeckou fakultu UK. Po studiích jsem se vydala na stáž do peruánské Amazonie, kde jsme se s manželem také v roce 2008 seznámili. Pracovala a žila jsem tam téměř 2 roky. Nyní žijeme v ČR, avšak každoročně Peru navštěvujeme a naší vášní je ukazovat krásy Peru a jejich kulturu i ostatním lidem. Já osobně si též chci, aby naše dcera vyrůstala v obou kulturních prostředích a brala si z každého to lepší a pro její život obohacující.

Zuzka Bartáková

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.