4 Netflix tipy, které vás přenesou do Latinské Ameriky

Cestovat po jižní Americe to je častý sen studentů španělštiny. Někdy to není tak jednoduché, tak vám přinášíme 4 možnosti, jak se vydat na cesty z vlastní pohovky.

4 Netflix tipy, které vás přenesou do Latinské Ameriky
Photo by Roberto Huczek / Unsplash

Jak snadno a rychle pocítit Latinskou Ameriku u tebe doma? Co takhle se 4 Netflixovými tipy, které ti teď trochu představím a ideu ti dokreslí trailer.

¡VAMOS! Tak do toho!

Výběr je vhodný pro gastro duše, milovníky historie i pokud si jen chceš trochu odfrknout. Mám pro tebe 2 películas y 2 miniseries.

Otestovaly jsme je v našem kurzu Probuď svoje hispánské já "cestovatelská edice" a byl to oblíbený tip jak se obklopit španělštinou a ještě si rozšířit obzory.

Probuď svoje hispánské já 

Kurzy, kde výuka probíhá nezávisle na místě a čase. Vrhneš se v ní do samostudia, ušetříš čas na vyhledávání zdrojů, dostaneš laskavou zpětnou vazbu a třeba si i uvaříš paellu podle originálního receptu ;-)

¡Mrkni se na vypsané termíny!

1.) Comida callejera: América Latina

Pro gastro nadšence je tu show Street food: Latin America. Show jako taková je sice možná v angličtině, ale to hlavní - příběhy lidí, kteří se věnují přípravě jídla po celé Latinské Americe, tak ty jsou vyprávěny ve španělštině. Slina u comida callejera vám ukápne v Argentině, Mexiku, Peru, Bolívii, Kolumbii a Brazílii. Kam se vydáte první?

Na co jste dostali největší chuť?

2.) Hasta que nos volvamos a encontrar

Další tip je film, který se vám bude hodit k odpočinkovému večeru neb vás nečekají složité dialogy. Romantika zasazená do Cuzca a peruánské kultury, spolu s malým zamyšlením nad jednou z negativních stránek turismu. Užijte si americkou španělštinu hezky ruku v ruce s tou španělskou.

Máte k tomu nějaký komentář? Napište nám!

3.) Todo va a estar bien

"Všechno bude v pohodě", krátký seriál z rukou Diega Luny. Náhledněte do jedné moderní mexické rodiny, jejich dramat a brouzdejte u toho po hlavním městě Ciudad de México. Každenní situace přinášejí každodenní mluvu a to se vám bude hodit.

4) Cuba a través de la cámara

A stejně jako se nepočítá jen hispánská literatura přečtená ve španělštině, můžete se seznamovat s tou kulturou i v jiných jazycích, pořád vás to tomu světu přibližuje. Poslední tip je un documental - příběhy různých generací z Kuby sbírané během 5 dekád americkým kameramanem.

Tak co myslíš, najde se tam něco i pro tebe? 🎬

Podobné tipy jako bonus můžete dostávat taky v našich kurzech Probuď svoje hispánské já, tak se přihlaste.

Veronika Morales

Zná 1000 způsobů, jak použít tortillu a aspoň 3 z nich ti v kurzech prozradí. Sjíždí španělský Netflix i hispánskou hudbu, kterou se nebojí použít. Španělštinu vybrousila na akademické půdě i na ulicích Mexika a Kanárských ostrovů. Každého studenta rychle odnaučí se vymlouvat, proč to nejde, ale hlavně ví jak vytvořit bezpečné prostředí a nakazit tě dobrou náladou. Připravuje graficky pestré výukové materiály, ze kterých se učí jedna báseň, a vidí nové studijní aktivity, kam se jen podívá.

📩
Nech si posílat newsletter Španělština do plavek. Každé druhé úterý ti v e-mailové schránce přistane e-mail, který si zamilujete! Naše newslettery jsou napěchované tipy, které ti pomůžou dostat tvoji španělštinu na zcela nový level. Těšit se můžeš i na klikačky, kvízy, tipy na aplikace či pestré akce. Všechny informace ze světa Španělštiny do plavek dostaneš z první ruky! Přidej se ZDE