Podcasty ve španělštině - Linetka Podcasts

Nové podcasty ve španělštiny, které nesmíte minout. Kubánka Linet Casanova pracuje v Ostravě a pracuje jako lektorka španělštiny během jarní karantény objevila podcasty. A šla do toho na plno. Neváhejte se zaposlouchat! Poznáte českou kulturu z jiné perspektivy.

Podcasty ve španělštině - Linetka Podcasts

Podcasty jsou hitem posledních let. Nasadíte sluchátka, pustíte bedničku... a nebo jen zapnete telefon a jste kdekoliv a posloucháte o tom k čemu vás srdce táhne. Podcasty pomáhají mnoha studentům s učením cizích jazyků. Mají jen jednu velikou nevýhodu, je jich mnoho a musíte si najít ten svůj oblíbený. A ať už půjde o téma a nebo o autora.

Miluju náhody, zajímavá spojení, začínající projekty a baví mne kultura a její podobnosti a odlišnosti. Poslech mluveného slova mne provází od dětství na každém rohu. Když jsme narazila na podcasty kubánské lektorky španělštiny, která žije v Ostravě, Linet Casanovy, bylo rozhodnuto. Jsou o České republice, cukroví, pivo a svatbách... je jich k dnešnímu dni 12. Nedalo mi to a musela jsem ji oslovit a poprosit o článek! Je skvělá a má velmi příjemný hlas. Zaposlouchejte se do témat ve kterých se orientujete. Můžete souhlasit i nesouhlasit, ale věřte vaši španělštině to prospěje. A držte mi palce, ať v novém roce spolupracujeme ještě trochu víc.


Linetka Podcasts - nové podcasty, které nesmíte minout

Soy de Cuba y habanera, tengo 30 años y los últimos tres y medio he vivido en República Checa, primero en Praga y ahora en Ostrava. Siempre tuve claro que la lengua española y la comunicación eran lo mío, por eso estudié Español Literatura y siempre estuve vinculada a proyectos educativos donde interactuaba con mis dos pasiones. Desde que llegué a Praga colaboré con escuelas de idiomas como EDUA Group y eŠko - výuka španělštiny donde tuve magníficas experiencias con colegas y estudiantes. Actualmente en Ostrava colaboro en el Gymnázium bilingüe checo-español Olgy Havlové y Gymnázium Hello, la experiencia ha sido maravillosa y la motivación de enseñar mi lengua nativa con los matices y variantes del idioma en el Caribe me sigue fascinando.

Cuando llegó la pandemia tuve pocas clases, mucho tiempo libre, pero poca motivación. Ahí fue cuando descubrí el mundo del podcast y decidí que hablar de las costumbres y hábitos de este país que no entendía, sería como una terapia para mi y a la vez podía usarlos como material de estudio para mis estudiantes. Se ha convertido en un podcast para curiosos porque hablo de historia y tradiciones que no son comunes en ninguna otra parte del mundo. Expongo alguna que otra experiencia pero sobre todo mis reacciones.

El podcast cuenta con una primera temporada de 11 episodios que finaliza este año.

Hablo de la cerveza, de las pascuas, de las variaciones de los nombres checos y el que ha sido muy popular dedicado a los cukroví.

Próximo año continuaré en esta aventura que ha sido un procesos de aprendizaje y paz con el país que me ha acogido. He descubierto cuanto disfruto vivir aquí, y que cada episodio de Linetka Podcast detrás tiene una linda historia personal.

Podcasty naleznete zde:

YouTube

Spotify

Apple Podcast

Linet Casanova
Můj oblíbený díl o jazycích
vánoční díl

Před několika měsíci jsme zde na blogu měli také článek od autorky podcastů a zároveň i skvělý materilů k nim. Takže stačí kliknout!

Podcasty ve španělštině - Vidas en español

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.