Lotería de Navidad - interaktivní reklama do hodin španělštiny

Španělská vánoční loterie Lotería de Navidad je fenomén! Podívejte se na letošní reklamní spot a nenechte si ujít šest otázek, které vám ukáží, jak moc mu rozumíte.

Lotería de Navidad - interaktivní reklama do hodin španělštiny

Vánoční loterie je ve Španělsku fenomén! Nikdy jsem ji nehrála a nikdy zřejmě nebudu. Ale od dětství mne fascinuje. Má své kouzlo a má své vánoční kouzlo.

Každý rok čekám na aktuální reklamu, která je vždy jiná než ty předchozí. Mám své favority. Některé spoty mne chytnou za srdce a umí rozbrečet, u dalších se vydržím smát či se děsit přeplácanosti výzdoby. Jiné mne zase baví svým zpracováním, atp... Určitě neváhejte a vydejte se na YouTube. Můžete tak strávit příjemné minuty s loterií, tedy pardón se španělštinou.

A 22. prosince sledovat přímý přenos z losování, to je teprve zážitek. Mimochodem si při něm můžete zopakovat číslovky jako nikde a nikdy jindy. "Zpívající" děti, které oznamují vylosovaná čísla, jsou něco, na co nikdy nezapomenete. Věřte mi, že ještě na Štědrý den pod stromečkem vám budou znít v hlavě.

Jestli chcete vědět o loterii víc, vyhledejte si vše, co vás zajímá. Kolik se letos může vyhrát? Kdy loterie začala? Z jaké školy jsou děti, které zpívají čísla... Je to ten nejlepší trénink pro vaši španělštinu. Opravdu!

Interaktivní reklama

Klikněte a zodpovězte si na šest otázek

Letošní reklama je zase jiná než ty předchozí ročníky, pojďte si proletět dvacáté století a zastavit se v dnešní době. Připravila jsem pro vás šest otázek ukrytých ve videu. Tak schválně, máte je všechny správně? Ta šestá je na přemýšlení, to je pravda.

Aktivita je součástí Adventního kalendáře Španělštiny do plavek 2020, kde si každý den otvíráme jedno okénko plné kultury, slovíček, španělštiny, psaní, videí či jednoho ze tří živých rozhovorů na téma Vánoce (v Mexiku, ve Španělsku, v Peru). Klidně se ještě můžete přidat, vše probíhá v uzavřené facebookové skupině.

12týdenní kurz španělštiny I. od 2. března

Zapracujte na své španělštině i v novém roce a přihlaste se do 12týdenního skupinového kurzu španělštiny I. - online jazykové koučování, který je určen pro ty, kteří už španělštinu někdy viděli. Začínáme 2. března a do 24. prosince můžete využít slevový kód: 12ADVIENTO s 12% slevou.

Podrobnosti o kurzu

Ivana Kudrnová

Španělština není můj život ani moje všechno a nejsem v ní nejlepší na světě. Ale jsem dobrá v tom ji lámat lidem do hlavy. Dělám to už 15 let a moc mne to baví. Teprve od září 2018 mám tento blog: Španělština do plavek. Ukazuju, jak rozmanitý je hispánský svět. Hledám různé autory a společný jmenovatel - španělštinu (občas i v titěrné míře). Protože útočím na vaše hispánské já. Od letošního března  nadšeně spoluvytvářím projekt Digitální_lektoři, kde sdílíme naše roky budované know-how o online výuce.

Ivana Kudrnová

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.