Sabor Latino Praha 2019 - festival kultury a gastronomie Latinské Ameriky

Pozvánka na Sabor Latino Praha 2019 - festival kultury a gastronomie Latinské Ameriky. V článku naleznete program na všechny dny od čtvrtka 4. 7. do neděle 7. 7. 2019

Sabor Latino Praha 2019 - festival kultury a gastronomie Latinské Ameriky

Od 4. července do 7. července Vás s Eliškou Aguirre zveme na festival plný latinskoamerických vůní a rytmů na Náměstí Republiky v Praze. Sabor Latino Praha 2019, bude to báječný! Eliška je pořadatelka a myslím, že je to hvězda, zorganizovat něco tak velikého. Máme se na co těšit. Ve čtvrtek se tam vydám a určitě vám podám zprávu na instagramu Španělštiny do plavek.


Sabor Latino Praha 2019 - festival kultury a gastronomie Latinské Ameriky

Čtvrtý ročník oblíbeného latinskoamerického festivalu Sabor Latino Praha přinese kousek Latinské Ameriky na Náměstí Republiky i do vašich srdcí.

Od 4. do 7. července můžete před OC Palladium ochutnat tradiční pokrmy a nápoje z mnoha zemí a regionů Latinské Ameriky. Mexiko, Kuba, Argentina, Chile, Ekvádor, Bolívie, Peru, Kolumbie, Venezuela a Brazílie se vám představí nejen prostřednictvím gastronomie nejlepších českých latino restaurací a barů. Ochutnáte osvěžující koktejly z rumu, tequily či pisca a pochutnáte si na mnoha pokrmech Jižní a Střední Ameriky a Karibiku. Exotická jídla jako cebiche, tacos či maso z argentinského grilu vás v parných dnech postaví na nohy.

Sabor Latino Praha oslní pestrými barvami a originálními vzory tradičního či tradicí inspirovaného oblečení či nápaditými šperky, které naši prodejci vyrobí přímo před vašima očima. Mnohé zaujmou tajemné talismany, neobvyklé interiérové a módní doplňky či hračky pro děti.

“Odnést si od nás můžete i hudební nástroje, a když budete chtít, hned si je vyzkoušíte během našich hudebních a tanečních produkcí,” navrhuje pořadatelka festivalu Eliška Aguirre.

Kulturní program tvoří hlavní náplň festivalu a zahrnuje především koncerty, taneční vystoupení a taneční workshopy různých žánrů vybraných zemí a oblastí Latinské Ameriky.

“Hranice mezi publikem a účinkujícími s chutí a radostí boříme, takže si u nás můžete vše vyzkoušet a potom (ale klidně i předtím) hrát a tančit společně s námi,” láká Eliška Aguirre.

Boky vám rozvlní taneční rytmy salsy, bachaty a cumbie a dalších latino tanců, můžete se ale zaposlouchat i do oblíbených melodií mexických mariachi a jhoamerické folklorní hudby.

Pamatujeme také na děti, pro které je připraven bezplatný dětský koutek s programem zdarma včetně uměleckých dílen na téma Latinské Ameriky a populárního malování na obličej.


Program festivalu Sabor Latino Praha 2019

čtvrtek  4. 7. - první festivalový den

11:00 Música Andina (andský folkor od počátků po současnost)
14:00  Encuentro Trio Latino ( salsa, bachata, cha-cha, merengue, rumba, bolero atd.)
16:30 Dance4Water – taneční vystoupení a workshop salsy, bachaty, ruedy a jiných latino tanců
18:00 – 21:00 Cumbia Cooperativa – kolumbijská cumbia v mezinárodním uskupení hudebníků, z Latinské Ameriky a Španělska

pátek 5. 7. - druhý festivalový den

11: 00 Lenka Mitášová  - tradiční melodie Venezuely a jiných zemí Latinské Ameriky pro klasickou kytaru
14: 00 Encuentro Trio Latino (salsa, bachata, cha-cha, merengue, rumba, bolero atd.)
17: 00 brazilský tanečník Eduardo Diego – vystoupení a animace tanců samba a cha-cha
18: 00 - 21:00 Los del Barrio - fúze latino žánrů jako je cuban son, eletronic merengue, reggaeton, bachata a bolero v uskupení hudebníků z Kuby, Venezuely, Uruguaye a jiných zemí

sobota 6. 7. -  třetí festivalový den

12:00 Música Andina (andský folkór od počátků po současnost)
16:30 Taneční škola Tango Prahaukázková hodina argentinského tanga lektorů:  Lída Janská a Antonio Aldea, po které následuje volná tančírna milonga
18:00 - 21:00  Mariachi Azteca de Praga a Magisterial (koncert a taneční vystoupení tradičního mexického mariachi)

neděle 7. 7. - čtvrtý festivalový den

11:00 Música Latina (latino rytmy a melodie, ale také rumba a flamenko v zrcadle Latinské Ameriky)
14:00 Kapela Encuentro (tradiční rytmy a melodie Jižní Ameriky napříč staletími - huayno, yaraví, sanjuanito, carnavalito, morenáda a mnoho dalšího z oblasti Peru, Bolívie, Ekvádoru a Argentiny)
16:00 taneční workshop brazilského forró
17: 00 Prague Forró - Três Corações - koncert
18:30 Caribe - mezinárodní kapela, která se zaměřuje na latinskoamerickou populární taneční hudbu, zejména na salsu

Aktuální informace o festivalu, který bude probíhat po čtyři dny od 10:00 do 21:00 najdete na FB stránkách a ve FB eventu a video upoutávka.

www.saborlatinopraha.cz


V případě zájmu o bližší informace o festivalu i o latinskoamerické hudbě a kultuře můžete kontaktovat pořadatelku Elišku Aguirre: 730 684 720, aguirre.eliska@seznam.cz nebo jejího manžela Edwina Aguirre: 730 932 877, edwin.aguirre@seznam.cz

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.