Son mis amigos - španělská písnička

Son mis amigooos..., písnička, která mi od roku 2005 zní v hlavě, připomíná mi Erasmus v Madridu, i chvíle, kdy se moji kamarádi rozprchli po světě, ale stále jsme o sobě věděli.

Nespočítám kolikrát jsem Amaral pouštěla ve svých lekcí španělštiny. ¡Vamos! Dnes je řada na vás. Díky skvělému projektu českých lektorek španělštiny se v rámci Facebookové skupiny Španělských jednohubek můžete v listopadu setkávat s různými hispánskými hity v různém kontextu.

Son mis amigos - actividades

Ani nemusíte umět španělsky a A M I G O máte ve své slovní zásobě.

Jací jsou vaši amigos?

Popřemýšlejte si o nich, napište si jejich jména, zkuste si ke každému z nich napsat základní informace. Můžete popustit uzdu fantazii a doplnit fotografie či namalovat portréty. Využijte otázek v levém dolním rohu a můžete odpovídat.

Ordena la canción

Seřaďte jednotlivé sloky v písničce Son mi amigos od Amaral. Můžete využít dva různé způsoby. První, ani si písničku nepouštějte, prostě to zkuste. Budete trénovat porozumění a cit pro jazyk a umělecký odhad. Druhá možnost, hned v následujícím cvičení máte k dispozici poslech a ten si můžete pustit a během toho seřadit jednotlivé sloky. Jak jste dopadli?

Rellena los huecos

Pusťte si písničku a vyplňte 8 mezer, čekají na vás minulé časy ve správném tvaru a jedna číslovka psaná číslicemi. Rozhodně není žádnou ostudou si písničku poslechnout několikrát. Naopak, s každým poslech se stáváte větším a větším odborníkem.

Minulé časy

Minulých časů text této písně ukrývá hned několik. Poznáte je? Indefinido, imperfecto, perfecto... A nebo je umíte takto: Marta me llamó, nebo aunque no lo he confesado eso lo sé yo či en la calle pasábamos las horas. A případně ještě o nich nemáte ani tušení, ale písnička vás baví a snažíte se ji porozumět.

Další možnosti

Lyrics Training - aplikace, které propadnete!

✔️ Milujete španělskou hudbu
✔️ Vrtíte se už při prvních tónech
✔️ Chcete využít čas v městské dopravě
✔️ Potřebujete aktivitu k ranní kávě

Vyzkoušejte Lyrics Training, aplikace, která vám rozšíří obzory.

Jak na to?

1️⃣ zvolte si španělštinu
2️⃣ vyhledejte si vaši oblíbenou píseň
3️⃣ vyberte si mezi doplňovačkou a karaoke 😉
4️⃣ u doplňovačky si zvolte beginer/začátečník (i tak je to svižné)
5️⃣ poslouchejte a zvolte 1 správnou odpověď ze 4 v nabídce
6️⃣ získejte, co nejvíc bodů
7️⃣ a v týdnu si to dejte znovu 🥰

🇪🇸👙Nepřepalte to a užijte si to! Využijte i možnosti si vytvořit vlastní slovníček.

A zde si rovnou vyzkoušejte dnešní písničku. Využít můžete počítač, ale určitě se vám bude skvěle pracovat i na mobilním telefonu.

Amaral - Marta, Sebas, Guille Y Los Demás | Music Video, Song Lyrics and Karaoke
Learn Spanish in a fun way with the music video and the lyrics of the song “Marta, Sebas, Guille Y Los Demás” of Amaral

Wikipedie - najdete tam vše potřebné a ve španělštině

Zapátrejte a určitě se o Amaral a její hudbě dozvíte víc, třeba zde. Kolik disků skupina vydala? Z jakého města kapela prochází? Na jakém disku je písnička Somos amigos, která se někdy jmenuje i Marta, Sebas, Guille y los demás...