Posloucháš španělskou hudbu? Dělej to aktivně. 4 aplikace, které tě to naučí

Zlepši svoji španělštinu s pomocí hudby díky aplikacím jako Lirica, Lingo Clip, Radio Garden a Smule. Tyto nástroje nabízejí interaktivní způsoby, jak se učit jazyk skrze texty písní a poslech.

Posloucháš španělskou hudbu? Dělej to aktivně. 4 aplikace, které tě to naučí

Můžeš si dovolit nechat se zcela pohltit tóny a rytmickými kouzly španělské hudby? Jasně! Poslech hraje v procesu učení španělštiny důležitou roli, a co k tomu může být lepšího než hudba? Určitě nosíš u sebe telefon, tak ho využij nejen k poslechu hudby na Spotify, Apple Music, YouTube nebo Tidalu, ale vyzkoušej si i tyto čtyři aplikace, které tě rychle pohltí. Proč? Protože ti umožní spojit dvě vášně: hudbu a aktivní učení se.

Lirica: interaktivní poslech

Lirica je mobilní aplikace navržená k výuce cizích jazyků prostřednictvím textů písní. Tato aplikace nejenže ti rozšíří slovní zásobu, ale také ti vypíchne užitečnou gramatiku přímo z písní. Jak to funguje? Můžeš si vybírat písně podle svých preferencí a učit se prostřednictvím textů a různých cvičení. A co ještě lepší, tyto cvičení zahrnují otázky k porozumění textům, cvičení na výslovnost a další interaktivní prvky.

Ačkoliv něco si můžeš vyzkoušet zdarma, možná se brzy necháš polapit a rozhodneš se zaplatit za plný přístup – to však necháváme na tobě.

Každý den nové překvapení, které potěší tvoji hispánskou duši. 

Podíváš se s námi do restaurací i ty nejkrásnější pláže. Projdeme si reseñas na ubytování a zmapujeme sociální sítě památek, které tě nesmí minunout. Naučíme tě umění propojování gramatiky, slovní zásoby a kultury.

¡Přihlásit se do výzvy!

Lingo Clip: Písničky do kapsy

Pokud máš rád hudbu nebo chceš maximalizovat svůj čas poslechem, pak je aplikace Lingo Clip přesně pro tebe. Tato aplikace ti přehraje písničky a tvou úlohou je doplnit chybějící slova do textu písní. Máš možnost nastavit si jazyk a obtížnost, takže se nemusíš obávat, že to bude příliš složité. Navíc ti aplikace Lingo Clip dokáže generovat seznam slovíček, která bys měla studovat, a dokonce umí spustit Karaoke režim pro ještě lepší zábavu. A co ještě lepší, tuto aplikaci si můžeš stáhnout do svého telefonu nebo ji používat na svém počítači.

A možná ji znáš pod názvem LyricsTraining, protože tato aplikace měla dříve tento název. Bez ohledu na to, jak ji nazýváme, stále jde o vynikající způsob, jak se učit jazyk prostřednictvím hudby.

Takže dej svým uším tu nejlepší lekci a pusť se do poslechu španělské hudby!

Radio Garden: rádio z celého světa

Radio Garden je zábavnou webovou stránkou, která ti umožní objevit oblíbená místa v hispánském světě prostřednictvím zvuků. Stačí jednoduše kliknout na mapě na místo, které tě zajímá, a vybrat si z mnoha lokálních rádiových stanic, které tam sídlí. Poté už jen stačí poslouchat. Tato webová stránka nabízí ideální příležitost vybrat si oblíbenou stanici a ponořit se do aktuálního dění na daném místě.

Můžeš se dozvědět o aktuální dopravní situaci, poslouchat nejnovější hity, které právě frčí, a objevovat hudební poklady, které by jinak mohly zůstat neobjeveny.

Smule: Nekonečné karaoke

Aplikace Smule je populární karaoke platforma, která umožňuje uživatelům zpívat oblíbené písně a nahrávat své vlastní verze. Má také široký výběr španělských písní v různých žánrech. Uživatelé mohou vyhledávat písně podle interpreta, názvu písně nebo žánru. Co je skvělé na aplikaci Smule, je to, že texty písní jsou zobrazeny na obrazovce během zpívání, což umožňuje uživatelům snadněji zpívat s hudbou a procvičovat výslovnost. Navíc můžeš zpívat duety s ostatními uživateli z celého světa nebo pozvat své přátele k účasti na karaoke party.

Tato aplikace je k dispozici pro zařízení s operačním systémem iOS a Android, a můžeš ji stáhnout zdarma s možností zakoupení prémiového členství pro více funkcí. Smule je skvělým způsobem, jak se bavit při zpívání španělských písní a zlepšit své jazykové dovednosti zároveň.

Zahrnout hudbu do svého učení španělštiny může být nejen účinné, ale také zábavné. Hudba ti pomůže zlepšit tvůj poslech a porozumění jazyku, a navíc ti umožní prozkoumat bohatou kulturu španělsky mluvícího světa.

Letní playlist, který tě provede létem! ZDARM

Hity, které jistě znáš a pecky, které jste ještě nikdy neslyšela. 30 canciones, které si můžeš pustit na Spotify a nebo Apple Music. 10 názvů zašifrovaných v obrázcích v pracovním listu

Stáhni si playlist na Apple Music či Spotify