V Česku potřetí zahraje kytarista Gonzalo Franco z Uruguaye

Pozvánka na červnová vystoupení kytaristy Gonzala Franca. Publiku představí svou osobitou tvorbu, která čerpá inspiraci z flamenca, latinskoamerických žánrů, ale také z jazzu a fusion.

V Česku potřetí zahraje kytarista Gonzalo Franco z Uruguaye

Pozvánka na koncerty Gonzala Franca přichází od Petry Dokládalové. Petru už na blogu znáte, psala o Uruguayi a Petra je zpěvačka. Nenechte si ujít uruguayského kytaristu, myslím, že to bude zážitek.


V Česku potřetí zahraje kytarista Gonzalo Franco z Uruguaye

Do České republiky se potřetí vrací uruguayský kytarista, zpěvák a skladatel Gonzalo Franco. Za doprovodu tanečnic a muzikantů z různých koutů České republiky vystoupí v červnu v pěti městech. Publiku představí svou osobitou tvorbu, která čerpá inspiraci z flamenca, latinskoamerických žánrů, ale také z jazzu a fusion.

Krátké turné začne 16. června v Praze, pokračuje na hradě Vranov-Pantheon, Olomouci a Pardubicích. Skončí 27. června v Brně na zahájení festivalu Iberica.

„Pro zájemce o latinskoamerickou kulturu je to příležitost poslechnout si pozoruhodného kytaristu a zpěváka, který dokáže ve své hudbě spojovat tradiční i nové prvky a překračovat hranice žánrů. Zpestřením programu večerů v Praze, Pardubicích a Brně je flamencový tanec,“ uvedla za pořadatele Petra Dokládalová, zpěvačka, která ho na turné doprovodí.

Gonzalo Franco žije v uruguayské metropoli Montevideu. Doprovází flamencové tanečnice, skládá hudbu, koncertuje se svojí kapelou Quinteto de la Plazuela a dává hodiny kytary. Na koncertech českého miniturné zazní skladby z Francova nového alba In Pulso, které vyšlo v roce 2017.

Francův kvintet si v minulosti několikrát zahrál třeba se slavným španělským kytaristou Tomatitem při jeho turné po Latinské Americe. Doprovodil v roce 2012 a 2015 Jorge Parda v rámci festivalu Jazz de Montevideo. Ukázky z Francovy tvorby najdou zájemci na jeho internetové prezentaci http://www.myspace.com/gonzafranco.

Rozhovor s kytaristou Gonzalem Francem (najdete tam i titulky) 

Rozpis koncertů


PRAHA
neděle 16. června 2019, 19:00, Divadlo Karla Hackera, Klapkova 26, Praha 8 - Kobylisy
Vstupenky v předprodeji 200 Kč. Rezervace emailem na info@flamenkeria.cz. Dá se zakoupit
pouze na recepci akademie Flamenkeria (Veletržní 61, Praha 7).


HRAD VRANOV - PANTHEON
úterý 18. června 2019, 19:00, Hrad Vranov – Pantheon, Malá Skála
Vstup do klobouku. Rezervace není nutná.


OLOMOUC
čtvrtek 20. června 2019, 18:00, Letní kino BAR / PARK KLID V RUCHU, Pekární ulice
Vstupné do klobouku. Rezervace není nutná.


PARDUBICE
pátek 21. června 2019, 19:00, Divadlo Exil, Havlíčkova 841
Vstupé 250,- Kč, rezervace: flamencopce@email.cz nebo tel.: 608 400 374


BRNO
čtvrtek 27. června 2019, 16:00, Fiesta Gastronómica, Stará radnice
Vstup volný


Petra Dokládalová

Vystudovala jsem španělskou a portugalskou filologii na Filozofické fakultě Univerzity Palackého. Věnuji se výuce jazyků, překladatelské činnosti a tlumočení. Momentálně učím na filozofické fakultě Ostravské univerzity a jsem na mateřské. Děti mám dvě. Ve volném čase se věnuji studiu flamencového zpěvu, zpívám také argentinské tango a chystám benefiční turné s brazilskou hudbou na podpoření vzniku audioknihy jednoho velmi důležitého díla brazilské literatury.

S Petrou na její přednášce o Uruguayi na Zcestomítání 2015

Urugay na blogu

Petra Dokládalová je autorkou článku: „Kam to jedeš? Do Paraguaye?“ „Do Uruguaye.“ „Aha, takže do pralesa.“

Uruguay jako TechnoHub Latinské Ameriky je článek od Adriany Dergam

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.