Trocha Vánoc na Netflixu, 3+1 film

Španělština, pečení cukroví, balení dárků a Netflix. To vše smíchejte dohromady a pak se odměňte, že pracujete na své španělštině. 3 španělské vánoční filmy přímo pro vás!

Trocha Vánoc na Netflixu, 3+1 film

Rádi si k pečení nebo balení dárků pouštíte vánoční filmy? Tak co to vzít letos hned 2 v 1 a obklopit se u toho španělštinou? Našla jsem pro vás pořádnou película navideña, ale tady něco, u čeho si můžete odfrnout a zasmát se.

Článek z roku 2022 už teď má o 1 tip navíc!

A 1000 km de la Navidad

Tento film vás přenese do vánoční španělské vesničky Valverde, kde se vyrábí TURRONES a hlavní hrdina je tak trochu Grinch. Samozřejmě ani una historia de amor tam nechybí, takže vánoční film jak vyšitý!

el TURRÓN

Slyšeli jste o něm už? Když si představíme vánoční cukroví, tak ve Španělsku se sice nepeče, ale všude se prodává tradiční cukrovinka turrón - různé varianty něčeho jako je turecký med.

Na trailer se podívejte zde:

Reviviendo la Navidad

I tento hlavní hrdina, Chuy, je trochu Grinch. Sem vstupuje do hry ale i špetka fantazie a prokletí. Velký kinematografický zážitek slíbit nemůžeme, ale odpočinkový předvídatelnou komedii, Vánoce v Mexiku, a mexickou španělštinu ano!

Obrázek si udělejte sami v traileru:

Smiley

Moc milá španělská minisérie odehrávající se v Barceloně. Zasmějete se u ní, španělštinu budete moct porovnat s katalánštinou a taky zahlédnete několik tradic spojených s vánočním obdobím. Hlavním tématem sice vůbec nejsou Vánoce, ale příběhy několika párů. Protagonisté jsou 2 velmi odlišní muži, které to k sobě táhne. V praxi tam uvidíte silvestrovskou tradici jezení 12 hroznů, ale taky katalánskou vánoční postavičku/polínko Tió de Nadal --> stojí za to si vygooglit a zjistit o tom víc.

Ricardo O'Farrill: Abrazo Navideño

A do třetice tip pro pokročilejší z vás, kteří by si chtěli vyzkoušet, jestli porozumí vtipům. Vánoční speciál stand-upu mexického komika Ricardo O'Farrill. V tomto vystoupení si dělá srandu z různých vánočních tradic. Vyzkoušejte, jestli rozesměje i vás!

¡Felices fiestas! 🎄

Probuď svoje hispánské já 

Kurzy, kde výuka probíhá nezávisle na místě a čase. Vrhneš se v ní do samostudia, ušetříš čas na vyhledávání zdrojů, dostaneš laskavou zpětnou vazbu a třeba si i uvaříš paellu podle originálního receptu ;-)

¡Mrkni se na vypsané termíny!

Veronika Morales

Zná 1000 způsobů, jak použít tortillu a aspoň 3 z nich ti v kurzech prozradí. Sjíždí španělský Netflix i hispánskou hudbu, kterou se nebojí použít. Španělštinu vybrousila na akademické půdě i na ulicích Mexika a Kanárských ostrovů. Každého studenta rychle odnaučí se vymlouvat, proč to nejde, ale hlavně ví jak vytvořit bezpečné prostředí a nakazit tě dobrou náladou. Připravuje graficky pestré výukové materiály, ze kterých se učí jedna báseň, a vidí nové studijní aktivity, kam se jen podívá.

📩
Nech si posílat newsletter Španělština do plavek. Každé druhé úterý ti v e-mailové schránce přistane e-mail, který si zamilujete! Naše newslettery jsou napěchované tipy, které ti pomůžou dostat tvoji španělštinu na zcela nový level. Těšit se můžeš i na klikačky, kvízy, tipy na aplikace či pestré akce. Všechny informace ze světa Španělštiny do plavek dostaneš z první ruky! Přidej se ZDE