Zážitkový kurz španělštiny do plavek s Elvino.cz a Arepas De Lyna

Zážitkový kurz španělštiny vznikl ve spolupráci s Elvino.cz a Arepas de Lyna. Dřina a legrace! Všechno, co nabízí naše tradiční víkendové kurzy a navíc ochutnávka 4 vín ve španělštině ve venezuelské restauraci.

Zážitkový kurz španělštiny do plavek s Elvino.cz a Arepas De Lyna

Dnes si pojďte přečíst články v češtině i španělštině a nejlépe se skleničkou v ruce. Petra Kvapilová a její muž Daniel Valero popíší svoji cestu za vínem. Zveme vás na celodenní zážitkový kurz španělštiny, který jsme nachystaly ve spolupráci s Elvino.cz a venezuelskou restaurací Arepas De Lyna.

V sobotu 8. února to bude veliké! Ani se nemůžeme dočkat! Startujeme jako vždy v 9:30, a pozor možná již v nové vysněné učebně. Dopoledne bude dřina i legrace - gramatika, slovíčka, konverzace, videa... a odpoledne se přesuneme do venezuelské restaurace Arepas de Lyna na ochutnávku čtyř španělských bio vín od Elvino.cz, kde budeme volně končit po 17:30.

Rozmluvíme vás, vyzkoušíte si španělštinu v reálných situacích a ten nejlepší poslech bude ochutnávka vín ve španělštině.

Kurz je určený pro 4 - 8 dospělých studentů, kteří mají úroveň A1 - B1, a nebojí se učit jazyk jinak - zážitkem. Ještě se můžete přidat. Cena je 2400 Kč za celodenní kurz, občerstvení, neomezený přístup do virtuální učebny po skončení kurzu a ochutnávku vín. Budeme na Vás jako vždy dvě - Ivana a Jindřiška a odpoledne se přidá i Petra Kvapilová a Daniel Valero z Elvino.cz a tým Arepas de Lyna. Další informace najdete na facebooku nebo se rovnou přihlašte.

V sobotu 8.2. si vychutnáme degustaci excelentních vín od španělských vinařů EGO BODEGAS. Jejich základem jsou hrozny Monastrell. Tato odrůda dodává vínu intenzivní chuť po tmavém ovoci a krásnou tmavou barvu. Vína jsou rozdílná chutí a počtem měsíců strávených v sudech. Můžete se těšit i na BIO víno: Goru Organic, Fuerza, Marienette, Goru 38 Barrels.

Elvino.cz

Jsme mladá rodina, které se rozhodla podnikat v tom, co jí baví a chutná, proto víno byla jasná volba.

Vždy jsem se chtěla naučit španělsky. V roce 2008 jsem mi naskytla možnost jít na Tenerife – Kanárské ostrovy. O rok později jsem se tam seznámila s mým nynějším manželem, který tam studoval námořní dopravu a díky škole hodně cestovat po světě. Hned jsme si zamilovali život na Tenerife, jídlo a španělské víno. Později jsme se rozhodli přestěhovat do Prahy, kde na nás čekala moje rodina.  Daniel si Prahu hned oblíbil, ale stále jsme postrádali chutě moře a dobré španělské víno. Kvalitní španělské víno za rozumnou cenu jsme měli problém sehnat. Všude byly dány nějaké limity (minimální nákup několik lahví, nebo drahá doprava …), v obchodech na druhou stranu víno levné ale nekvalitní, slabý výběr španělských vín. Co nám také chybělo chutné BIO víno. Nejen u vín, ale i u ostatních produktů se snažíme kupovat kvalitní produkty, bez postřiku a různých přídavků chemikálii. Proto jsme se rozhodli založit e-shop se španělským vínem, s výběrem i bio vína. Momentálně máme jedno bio víno v nabídce, ale už jednáme o dalším dovozu od jiných bio vinařů.

Naším cílem je nabídnout kvalitní a chutné vína za rozumnou cenu dostupné pro každého. Máme levnou dopravu a prodej už od jedné láhve. Dali jsme si záležet na výběru vinařů, provedení výroby, sklizně hroznu a hlavně prezentace láhve. Myslíme si, že nejen chuť vína, ale i vzhled láhve je důležitý. Na našich stránkách nabízíme produkt, který nikde jinde v České republice nenajdete. Víno, které na první pohled ohromí designem a poté chutí. Každé víno jsme osobně vybrali a degustovali ve Španělsku.

Doufáme, že naše vína Vám budou chutnat. Na zdraví!

Petra a Daniel

Elvino.cz

Somos una familia joven que decidió hacer negocios en lo que ella disfruta y sabe, por lo que el vino fue su clara elección.

Petra siempre quiso aprender español. En 2008 decidió ir a Tenerife - Islas Canarias. Un año después, conoció a su esposo, que estudió transporte marítimo allí y que ha viajado mucho por el mundo. Inmediatamente se enamoraron de la vida en Tenerife, la comida y el vino español. Más tarde decidieron mudarse a Praga, donde la familia de Petra los estaba esperando. A Daniel inmediatamente le encantó Praga, pero todavía les faltaba el sabor del mar y el buen vino español. Tuvieron dificultades para conseguir vino español de buena calidad a un precio razonable. En todas partes había algunos límites para obtener buen vino español (compra mínima de algunas botellas, o transporte costoso ...), por lo general en las tiendas ofrecían vino barato pero de mala calidad y selección débil de vinos españoles. Lo que también les faltó fue de un sabroso vino orgánico. No solo para vinos, sino también para otros productos, tratamos de comprar productos de calidad, y respetuosos con el medio ambiente. Por lo tanto, decidieron establecer una tienda electrónica con venta de vino español, con opción de vinos orgánicos. Actualmente ofrecen sólo un vino orgánico, pero ya están discutiendo nuevas importaciones de otros productores de vino orgánico.

El objetivo de ellos es ofrecer vinos sabrosos y de calidad a un precio razonable disponible para todos. Tienen envíos económicos con tan sólo una botella. Se encargaron también de la selección de la bodega, tomando en cuenta la producción, la vendimia y especialmente la presentación de la botella. Creen que no solo es importante el sabor del vino, sino también la apariencia de la botella. En su sitio web, www.elvino.cz ofrecen un producto que no encontrará en ningún otro lugar de la República Checa. A primera vista, el vino impresiona con el diseño y luego el sabor. Seleccionaron y probaron personalmente cada vino en España.

Daniel y Petra esperan que puedan disfrutar de sus vinos. Salud

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.