Online jazykové koučování španělštiny očima studentů - Barča

Osobní zkušenost s jazykovým koučováním španělštiny online má na konci vtípek. Třeba vás Barča Pencová motivuje do nového roku udělat krok kupředu.

Online jazykové koučování španělštiny očima studentů - Barča

Každý z nás čas od času potřebuje postavit se tváří tvář nějaké výzvě či předsevzetí. Někdo je schopný to udělat kdykoliv během roku, někomu pomáhají důležité mezníky - Nový rok, září, narozeniny... Ať tak či onak před každým, kdo je schopný si stanovit cíl a dodržet ho, smekám. Já si pomalu dávám dohromady své cíle na rok 2020 a zkusím si vybrat jen ty pro mne opravdu důležité. Nebude to snadné, seznam mám docela dlouhý, ale ráda se s vámi podělím o výsledek.

Dnešní článek je od Barbory Pencové, slečny se kterou trávím poměrně hodně času a ani se nevidíme. Pomalu vstupujeme do sedmnáctého společného týdne v jazykovém koučování španělštiny online a je to legrace. Myslím, že Barču posouvám jazykově dál a ona mne motivuje jako lektorku. Byla jsem nadšená, když jsem tuto mladou lektorkou angličtiny potkala u svého syna ve škole na Halloweenském programu a o chvíli později i na našem pilotním kurzu pro lektory cizích jazyků. Mimochodem je vypsaný termín na 11. ledna 2020 Lektoři jazyků - objevte online svět! Takže Bára nahlédla i pod pokličku a vy dnes můžete s ní.


Odkazy na další články o koučování najdete na konci.

Jazykové online koučování očima Barči

K Ivaně jsem se dostala v rámci svých klasických babí-léto předsevzetí, že s novým školním rokem (díky své profesi jsem vlastně přemýšlení září-srpen místo leden-prosinec ještě neopustila) budu lepší, efektivnější, zdravější, krásnější a bohatší… V tomto módu člověk nepřijde na to, že ve finále na žádnou z těch husťáckých věcí pravděpodobně opět nebude mít čas, prostě mu to připadá jako dobrý nápad, pustit se zase do dalších věcí, přestože nestíhá vůbec nic.

Když na mě facebook jednoho rána zakřičel ŠPANĚLŠTINA DO PLAVEK, zavzpomínala jsem na úžasné dny v Bilbau na Erasmu, které sice až na pár dnů rozhodně nebyly v plavkách, přesto ale byly krásné, pohodové a plné vzpomínky. A tak jsem se rozhodla Ivanu kontaktovat. Uprostřed stěhování, přípravy školního roku a spoustě dalších projektů. S Ivanou jsem se potkala v kavárně kousek od kanceláře a při setkání s ní jsem měla pocit, že se známe už několik let a setkaly jsme se jen proto, abychom probraly, co je nového.

Od té doby pokračuji v koučování pod jejím vedením a musím říct, že je to super! Narodila jsem se coby milovnice vzdělávání, papírnictví a knih, a tak mi po drobné odmlce od školy neděle večer opět signalizují začátek týdne a milou povinnost poslat Ivaně várku úkolů z týdne předcházejícího. V úterý už netrpělivě očekávám, do jakého tématu se pustíme ten daný týden. A dává to mému týdnu další rutinu a smysl. Je úžasné, že se Ivana umí trefit do toho, co Vás baví a máte rádi. Na mě tedy čekal jeden týden např. poslech o Guggenheimu (muzeum v Bilbau), poslech o Bilbau, pohádka Coco, krátké video o pejskovi, které mě dojalo na celý den, a spoustu dalšího.

Mou oblíbenou historkou je pobyt mé rodiny jeden listopadový víkend u nás. Vůbec jsem nerozuměla tomu, proč se všichni vrací ze záchodu se záchvatem smíchu, ovšem poté, co jsem se tam sama nakonec vydala, mi došlo, proč. V rámci mého týdenního zápalu s názvem POLEP, CO MŮŽEŠ!, jsem jeden plakátek španělštiny umístila i na záchod… A jaká gramatika tam nakonec skončila? SER/estar…

A v čem vidím posun díky koučování? Že jsem za tím viděla poster se španělskou gramatikou, a ne lingvistický vtípek, který dává smysl v mé mateřské češtině.

Díky Ivi!

Barbora Pencová


Vystudovala jsem VŠCHT, ale už na škole jsem navštěvovala častěji jazykové hodiny, než své odborné. Po škole jsem si udělala TEFL kurz, který opravňuje k výuce angličtiny všude po světě, což byl také můj prvotní plán. Nakonec to dopadlo tak, že jsem začala učit angličtinu pro Fantail Academy a Spěváčka a zjistila, že výuku jazyků je přesně to, co mě baví a naplňuje.

Barbora Pencová

Články o online jazykovém koučování na blogu

Španělština po čtyřicítce? Jde to! - Lucie Maňáková

Koučování očima studentů - Jitka Mikulaštíková

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.