TOP seriály ve španělštině na Netflixu II.

Stoupá počet zájemců o španělštinu i díky tomu, že je baví sledovat seriály na Netflixu. Pokračování článku o TOP seriálech od Radky Hronovské.

TOP seriály ve španělštině na Netflixu II.

Minulý díl článku o seriálech na Netflixu 5 top seriálů ve španělštině na Netflixu zvýšil zuřivě sledovanost mého blogu. Je vidět, že vás seriály baví a že Netflix je umí nabídnout. Požádala jsem tedy Radku o pokračování a vy se pohodlně usaďte na své pohovky a můžete začít se španělštinou. Tedy se sledováním 3 dalších seriálů.


Neftlix & španělština vol. 2

S příchodem jara trávím více času venku na procházkách. Stejně tak tankuju španělštinu u Netflixu, který mi průběžně dává dostatek lásky a je takovou mojí tajnou zbraní a hlavně učební pomůckou! No nic. Nezdržujme se dlouhými úvody.

Připravila jsem pro vás další 3 seriály, které mi doslova vyrazily dech a musíte je vidět!

Příjemné počtení a nezapomínejte, seriály v originálním znění jsou i vaším skvělým kamarádem do deště!

Vis a vis

A je to tu! Tolik zmiňovaný Vis a vis dostal i mě! Vzpomínala jsem, když poslední článek komentovala Saša (jedna z mých dlouholetých známých) a podivovala se, kde je Vis a vis (neboli Locked-up)…, v duchu jsem si říkala: ,,Proboha, jak jsem si mohla nechat ujít něco takovýho…“.

Vis a vis je neverending story z vězeňského prostředí, jehož hlavní hrdinka má podobně milou andělskou tvářičku jako třeba Esmeralda nebo Milagros z Divokého anděla, ale jako u oněch zmiňovaných, i tady je všechno jinak. Čekejte notnou dávku napětí, intrik, románků, a to vše v pravidelném doprovodu flamenca, které mě osobně vždy chytí za srdce!

4 série a dostatek slovní zásoby, u které by se styděl i sám Bukowski. Tak co, jdete do toho?

Hodnocení IMDb: 8,2


Sky Rojo

Dlouho očekávaný seriál s názvem Sky Rojo je tu. Na míru stvořený pro fanynky a fanoušky Miguela Ángela Silvestra nebo Asiera Etxenandia (Velvet, Velvet colección). Provokativní drama o třech ženách z nevěstince, které prchají před svým pasákem a jeho nohsledy.

Oddechovka, pěkná španělština a svaly Miguela Ángela! Zkrátka 3v1.

Hodnocení IMDb: 6,5


¿Quién mató a Sara?

Španělsko-mexický seriál, který vás nenechá klidnými. Tohle dílo ve mně evokuje Agathu Christie a jejího Hercula Poirota. O život přijde mladá dívka Sara. Nešťastná náhoda nebo úmyslná vražda? Čeká vás 10 dílů nekonečných zvratů, nočního života, lechtivých scén a pořádné mexické nátury.

No tak šup! Těším se na vaše komentáře!

Hodnocení IMDb: 6,7


Radka Hronovská

Jmenuji se Radka Hronovská, jsem lektorka španělštiny na volné noze a pracuji v IT. Celý život jsou mojí vášní dvě věci – hudba a jazyky, hlavně španělština. Odmalička zpívám a stále děkuji za hudební sluch, díky němuž se mi cizí jazyky učí mnohem líp než bez něj. Ke španělštině jsem se dostala jako malá holčička na základní škole a byla to jízda jak na horské dráze. S rodiči jsme často jezdili na dovolené do Španělska, moje vášeň rostla a v prváku na bakaláři jsem se rozhodla, že odjedu na semestr studovat do Salamancy, kde se nachází jedna z nejstarších univerzit v Evropě. Slovo dalo slovo a už jsem byla v tom – začala jsem doučovat spolužáky, našla svoje první studenty, jezdila na Costa Bravu jako delegát, strávila měsíc na Mallorce jako au-pair, odjela na stáž do Barcelony, učila skoro dva roky pro jazykovky a na ZŠ na druhém stupni a teď nedávno jsem spustila nový projekt Španělština s Radůstkou.

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.