Na co si dát pozor na Tenerife

Písek a prach ze Sahary umí na Kanárských ostrovech udělat ze života trochu peklo. Horské sluníčko vám zase spálí kůži než řeknete SPF50. Počasí je nevyzpytatelné, může sněžit, pršet i být kolem 0, to by člověk vedle Afriky nečekal. Další tipy od Adiny najdete v praktickém mikročlánku.

Na co si dát pozor na Tenerife

Už víte, že letíte na Tenerife? Perfektní! Myslíme, že využijete naše články .... a ... A zde přinášíme rychlý přehled toho, na co si dát na ostrově pozor. Mrkněte, bude se vám to hodit. Čtení vám zabere asi 3 minuty a můžete pak pátrat dál. Díky Adino.

Supermarkety

Supermarkety a obchody na Tenerife mají většinou každou neděli zavřeno, takže se na neděli raději zásobte potravinami a dalšími věcmi den předtím.

Calima

Občas se na Kanárských ostrovech objeví calima. Když dorazí calima, dorazí i písek a prach z Afriky a dochází k menší viditelnosti a může se vám i hůře dýchat.

Sledujte předpověď počasí ZDE.

Horské sluníčko

Na Tenerife se můžete setkat s pojmem "horské sluníčko", což znamená, že i když jsou teploty nižší, může být slunce velmi silné a může dojít ke spálení pokožky. Proto se doporučuje používat krém s vysokým ochranným faktorem (SPF 50) a zajistit si dostatečný přísun vody.

📩
Nech si posílat newsletter Španělština do plavek. Každé druhé úterý ti v e-mailové schránce přistane e-mail, který si zamilujete! Naše newslettery jsou napěchované tipy, které ti pomůžou dostat tvoji španělštinu na zcela nový level. Těšit se můžeš i na klikačky, kvízy, tipy na aplikace či pestré akce. Všechny informace ze světa Španělštiny do plavek dostaneš z první ruky! Přidej se ZDE

Jak na trek

Jestliže se vydáte na trek, počítejte s tím, že může být delší a složitější, než se vám zdálo z jeho popisu v průvodci.

Počasí na Tenerife

Počasí na Tenerife může být různorodé v závislosti na nadmořské výšce. Pokud plánujete návštěvu oblasti s vyšší nadmořskou výškou, jako je například město La Laguna a to je jen kousek ze Santa Cruz, mějte na paměti, že tam může být o několik stupňů chladněji a vlhčeji. Dokonce vám tam ani neuschne prádlo. A co teprve v noci, to může klesnout teplota až k 0. Ale to se týká jen opravdu vysoké nadmořské výšky, třeba té, kterou jsem zmiňovala v odstavci o výstupu na nejvyšší horu Teide.

Po západu slunce se pak hodí i všudypřítomná lehká prošívaná péřovka, která je tak oblíbená u místních obyvatel - ti ji ale vytáhnou kdykoliv teplota klesne byť jen pod 18 stupňů.

Já třeba do Laguny vyrážím vždy v dlouhých kalhotách a mám s sebou mikinu, i když jinde lítám v kraťasech a v triku.

Směnné kurzy

Pokud plánujete používat Revolut pamatujte si, že směnný kurz se může být o víkendu méně výhodný než v pracovní týden.

Je to prostě míň výhodný, v rámci jednotek procent. Já si to hlídám, protože mám na Revolutu účet ve dvou měnách –- v korunách a v eurech. Na eura měním jednou za čas, třeba 20 tis. a nikdy nepřevádím mezi měnami víkendu. Takže stučně: kurz je třeba si ohlídat u větších částek.

Káva

Pokud jste závislí na kávě, může být na Tenerife pro vás trochu náročné najít tu správnou kávu. Většina kaváren nabízí pouze jeden roast a chuť kávy se obvykle příliš neliší. Pokud chcete mít jistotu, můžete si koupit až 1 kg kávy a vzít si ji s sebou do batohu. Pro čaj je limit bez proclení 200g.

Temporada - sezóna

Čekejte, že v zimě i v létě je tu narváno, jaro a podzim je trochu slabší sezóna. Ale ať už v sezóně, nebo ne, finančně nejlíp mi vyšlo kupovat ubytko minimálně 3 měsíce dopředu.

Plus okolo Santa Cruz de Tenerife všechno dražší a vybookovaný v období okolo Carnavalu, který je dva týdny většinou v únoru, dokonce na to tady mají den volno z práce. Termín se řídí podle Velikonoc - finální neděle karnevalu je 40 dní před velikonoční nedělí.

Lidé ubytování v centru Santa Cruz a jeho okolí jsou v době Carnavalu absolutní chudáci - nevyspí se a před domem mají dav  400+ tis. lidí.
🎉
Mrkni na článek Kanárské karnevaly ve 3 aspektech a dozvíš se víc. 
sepsala Adina

Videokurz na SEDUO

Nejlepší konverzační příručka španělštiny, jakou jste kdy měli v ruce. Videokurz, který má 33 lekcí a provede od začátku do konce běžnou každodenní konverzací. 

Vhodné i k poslechu jako audiokurz!

Koupit