Proč se vyplatí znát názvy latinskoamerických zemí?

Španělština tě zachrání ve velké části světa - Latinské Americe. Ale funguje to i naopak - názvy zemí Latinské Ameriky tě zachrání ve španělštině. Jak? To se dozvíš v tomto článku.

Proč se vyplatí znát názvy latinskoamerických zemí?

América Latina o también Latinoamérica. Můžeš se setkat taky se zkratkou LATAM. Obrovská část světa, kde uplatníš svojí španělštinu a že to stojí za to! (Do tohoto pojmenování spadá teda i portugalsky mluvící Brazílie, ale i tam tě španělština trochu zachrání.)

Kolik španělsky mluvících zemí Latinské Ameriky zvládneš vyjmenovat?

México, Colombia, Perú... Je jich 19 - kolik jste jich dali dohromady? Názvy těchto zemí ti pomůžou hned s několika pravidly výslovnosti, se kterými se budeš potkávat pravidelně - tak si na ně vždycky vzpomeň (ArGEntina, COsta RiCA, GUAtemala), pojď si je hezky nahlas vyslovit. A co teprve je najít na mapě? Spoj to v jedno a vyzkoušej si aktivitu (doporučujeme si to zvětšit na celou obrazovku):

💡
U Mexika máš možná tendenci říkat zvuk [ks], jenže výslovnost x prošla v minulých stoletích vývojem. Akademie španělského jazyka RAE v jednom momentu rozhodla, že slova, která se píšou s x se budou vyslovovat jako písmeno j, takže to mělo být jico stejně jako Juan. Výslovnost j zůstala, ale México si svůj název zachovalo ortograficky nedotčený.

Názvy těchto zemí vám pomůžou taky se slovní zásobou:

🌎 Jaká španělsky mluvící země se skrývá za těmito hádankami?

Než se do Latinské Ameriky vypravíš, pojď ukočírovat své cestovatelské touhy touto křížovkou - jaká španělsky mluvící země se skrývá za následujícími hádankami? Pusť se do ní:

Tady na blogu najdeš hned několik článků: z Guatemaly, několik z Mexika, nebo třeba z Kostariky. Stačí nakouknout do lupy.

Každý den nové překvapení, které potěší tvoji hispánskou duši. 

Podíváš se s námi do restaurací i ty nejkrásnější pláže. Projdeme si reseñas na ubytování a zmapujeme sociální sítě památek, které tě nesmí minunout. Naučíme tě umění propojování gramatiky, slovní zásoby a kultury.

¡Přihlásit se do výzvy!

Měli jste možnost některou z těchto zemí navštívit? Kam se jednou těšíte? Dejte nám vědět! Možná čekáme na článek právě od vás! 🇦🇷🇨🇴🇵🇪🇳🇮

Rády zapojujeme zajímavosti a kulturu těchto zemí i do našich kurzů, takže jestli je tohle kombo španělština a kultura přesně pro tebe, mrkni na tyto kurzy ⬇️.

Probuď svoje hispánské já 

Kurzy, kde výuka probíhá nezávisle na místě a čase. Vrhneš se v ní do samostudia, ušetříš čas na vyhledávání zdrojů, dostaneš laskavou zpětnou vazbu a třeba si i uvaříš paellu podle originálního receptu ;-)

¡Mrkni se na vypsané termíny!