Kanárské ostrovy 6 × jinak

6 různých tipů jak si užít Kanárské ostrovy. Písek na Fuerteventuře, Camino na Gran Canarii, Tenerife s dětmi či architekturu na Lanzarote.

Kanárské ostrovy 6 × jinak

Tento týden se uchýlíme na Kanáry, kam odjíždí v zimě hodně lidí. Líbilo by se vám taky uniknout za teplým sluníčkem, vyhřátým pískem a španělštinou na každém rohu? A jestli to nejde hned, udělejte si pohodlí a zacestujte si zde na blogu. Za těch pár let jsem sesbírala skvělá kanárská témata.

Veverky a zlaté písky na Fuerteventuře

Příjemné čtení, které vás přenese do Atlantiku na větrný a nejssušší kanárský ostrov. Vlaďka Coufalová nenapsala další cestovatelský článek, ale kratičkou povídku. Až ji přečtete budete mít úsměv na tváři a chuť si vysypat zrnka písku z boty.

Veverky a zlaté písky na Fuerteventuře
Letní čtení, které vám do vašich mobilní zařízení foukne písek z Fuerteventury a za zády budete čekat veverku. Vlaďka Coufalová by měla psát víc!

Lidská solidarita pomáhá migrantům na Kanárských ostrovech

Článek o tom, že na Kanárských ostrovech není všechno jen slunečné. Veliké překvapení nastalo, když autorka článku zjistila, že její nová domácí žije v domě nejen se svými třemi puberťáky, ale že pomáhá i migrantům z Afriky a nezavírá před tímto složitým problémem oči.

Lidská solidarita pomáhá migrantům na Kanárských ostrovech
Vlaďka: “Pár týdnů jsem žila v rodině se třemi španělskými teenagery, dvěma kluky ze Senegalu a bojovnicí za lidská práva na Kanárských ostrovech.” Jaké to bylo?

Svatojakubská cesta na Kanárech

Nadchlo vás Camino de Santiago? Pojďte si ho projít po 65 kilometrech přes nádherný ostrov Gran Canaria. Ve třech dnech a s batůžkem na zádech projdete snad celým světem, uvidíte pouště, hory i zelené louky. Vyrazte  hned teď.

Svatojakubská cesta na Kanárských ostrovech
Jediné Camino, které nešlapete po starém kontinentě, vede na Kanárských ostrovech. Šedesát pět kilometrů s Vlaďkou Coufalovou během tří dní.

Gran Canaria versus Tenerife - který ostov je vhodnější pro rodiny s dětmi?

Už víte, kam poletíte příští zimu? Delší pobyty je ale fajn plánovat předem - obzvlášť pokud chcete ušetřit. A tak jsem rozhodla pro inspiraci sepsat naše zkušenosti z předchozích let. Bára Kopecká, autorka průvodce po Gran Canarii pro rodiny s dětmi vám pomůže vyřešit dilema, jaký ostrov si vybrat a přidá praktické rady a tipy.

Gran Canaria x Tenerife - který ostrov je vhodnější pro rodiny s dětmi?
Bára Kopecká, autorka průvodce po Gran Canarii pro rodiny s dětmi Vám pomůže vyřešit dilema, jestli jet s Vašimi nejmenšími na Tenerife nebo na Gran Canarii a přidá praktické rady a tipy.

3 krásy Lanzarote - kam vyrazit

Michal z lanzarotedovolena.cz vám představí tento vulkanický ostrov. Španělsky mluvící destinaci, kde celoroční ouftit jsou plavky a žabky a kde si můžete užít národního parku, vinic, architektury i pláží.

3 krásy Lanzarote - kam vyrazit
Michal z lanzarotedovolena.cz vám přestaví tento vulkanický ostrov. Španělsky mluvící destinaci, kde celoroční outfit jsou plavky a žabky a kde si můžete užít národního parku, vinic, architektury i pláží.

Dítětem na Kanárských ostrovech

Mám ráda cestopisy a příběhy a tak jsem si vybrala pro dnešní příběh Agu. Aga je slečna, která má za sebou netradiční dětství a mne moc baví ji vidět pracovat s dětmi na táboře a sledovat její cestování. Poslední dva roky si užívám spolupráci v rámci projektu Digitální lektoři.

Dítětem na Kanárských ostrovech
Jaké je to když vyrůstáte s netradičním jménem na Kanárských ostrovech. Vyprávění Agy o dobrodružném dětství a cestě do Prahy.

Pokud se chcete s námi podělit i o vaše kanárské dobrodružství, ať už bylo jakékoliv, neváhejte se mi ozvat a příště si můžeme číst právě váš příspěvek na blogu.

Chcete se učit španělsky?

Hola, me llamo Ivana Kudrnová a španělština je mým životem. Jsem lektorkou španělštiny, autorkou projektu Španělština do plavek a pomáhám lektorům profesionálně učit (nejen) online v projektu Digitální lektoři. Mám za sebou 16 let praxe, stovky studentů, tisíce hodin a situací. Španělštinu jsem studovala a žila jsem ve španělsky mluvících zemích. Do kurzů dávám své hispánské já a těším se, až probudím to vaše.